Amit a zsíros hajról tudni érdemes - Tatos Szalon
06-30-088-5261

A hajunk mosás után egy – két nappal ismét bezsírososdik, mintha beolajozták volna, lelapul,és matt fényű a rátapadt porszemcsék miatt.

A hiba nem feltétlenül abban van, hogy  hogyan tisztálkodunk, a probléma örökletes is lehet. Bármi legyen is az ok gondosan kell kiválasztanunk a megfelelő sampont, amivel mindíg kétszer mosszuk meg a hajunkat és aztán nagyon alaposan öblítsük is ki azt, majd vessünk be természetes zsírtalanító öblítőket.

MI LEHET AZ OKA?

A hajasfejbőrben található faggyúmirigyek zsírsavak keverékéből álló faggyút választanak ki, ez védi a fejbőrt. Ha a faggyúmirigyek fokozottan működnek  a haj túl gyorsan zsírosodik és ápolatlan külsőt
kölcsönöz. A probléma kialakulásához az öröklött hajlam, a stressz a hormonok, különösen a férfi nemi hormon rendellenes termelődése is hozzájárulhat csakúgy mint némely fogamzásgátló tabletta is.

 

MIT OLVASHATUNK A CIMKÉKEN?

Válasszunk magas nátrium-laurin-szulfát és alacsony lanolin tartalmú sampont, illetve olyat amiben kevés a komdícionáló anyag.

A korpásodás ellen javallott kátrány tartalmú samponok a zsíros hajra is beválhatnak.A kéntartalmú vagy speciálisan a zsíros hajra kifejlesztett samponok éltalában igen hatékonyak.

AMIT HAJMOSÁSKOR FIGYELEMBE KELL VENNI

Minden hajmosáskor kétszer samponozzunk. A habot érdemes a hajunkon hagyni néhány percig. Ez azért lehet fontos, hogy időt adjunk a zsír feloldására. Ne mossuk túlzottan meleg vízzel a hajunkat, mert az fokozza a faggyúmirigyek működését. Az utolső öblítést végezzük langyos, vagy hüvös vízzel, hogy összehúzzuk a pórusokat.

Hajkondícionálót egyáltalán ne, vagy csak a hajvégeken alkalmazzunk, különben hiába mostuk meg a hajunkat ismét zsíros lesz a hajunk. Egyáltalán nem ajánlom a kettő, három az egyben samponokat. Ezek is csak fokozzák a zsírosodást.

AKKOR MIVEL ÖBLÍTSÜK LE HAJUNKAT?

Erről a következő videóban hallhatsz! KATT IDE

Tatos Levente