Szép haj nyáron is! I/2 - Tatos Szalon
06-30-088-5261
HAJÁPOLÁSI TIPPEK
Szép Haj Nyáron Is!
kicsi blogba
Tatos Levente, Fodrászmester, Szakoktató
Sós víz – klóros víz | Vízparton és a medence szélén!

Nem is gondolunk arra, hogy mi minden tapadhat hajukhoz a vízből. A tenger sója és a medencék fertőtlenítőszerei szintén szárító hatásúak, a vízből pedig a többi fürdőzőrő! leoldódott naptej, napolaj, testápoló mind a hajunkra rakódhat, és gátolhatja a fejbőr légzését.

Ezért úszás után mindig öblítsük ki hajunkat tiszta vízzel, a nap végén pedig mossunk hajat kímélő samponnal. A napsugárzás és a víz szárító hatása ellen speciális, UV-szürős hajolajokkal is védekezhetünk, az olaj körbeveszi a szálakat, és megőrzi a nedvességét.

Nyaralás során mennyire károsodott a hajunk, azt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy egy kitépett hajszálat kifeszítünk.

Ha nem szakad el könnyen, hanem egy kicsit megnyúlik, akkor nincs semmi baj, egészséges a hajunk. Ha viszont könnyen elszakad, az annak a jele, hogy rugalmatlan, száraz lett – ilyenkor érdemes hajtápláló krémeket, pakolásokat alkalmazni, amelyek regenerálják a károsodott hajat, nyugtatják a fejbőrt.

Nyáron, amennyire csak tehetjük, kerüljük a hajszárítót és a hajsütővas, hajkiegyenesítő használatát, inkább hagyjuk hajunkat megszáradni a szabad levegőn.

I’m a standard Image Caption.
Photograph by Lorem Ipsum via Unsplash
A nyár legpraktikusabb viselete a rövid frizura. Ha ragaszkodunk a hosszú hajhoz, akkor fonjuk be, vagy viseljünk laza lófarkat, hogy minél kevésbé verejtékezzünk a hosszú haj alatt.
Fésülködéskor legyünk kíméletesek!

Az egyébként is igénybe vett hajat az erőteljes fésülés csak tovább roncsolja. Kerüljük a műanyag fésűt, hajkefét, ehelyett használjunk természetes szőrből vagy fából készült eszközöket. De a legfontosabb, hogy a kefének, illetve a fésűnek a végei le legyenek kerekítve. Így elkerülhető a hajszálak külső fizikai roncsolása.

Mint a szépségápolást általában, a hajápolást se vigyük túlzásba, mert előfordulhat, hogy a túl sok kémiai anyag használatával többet ártunk, mint használunk.

Egy kis recept, amit ha elkészítesz és megeszed szebb lesz a hajad:

Készíts salátát friss zöldségekből és búzacsírából!

Vágj vékony csíkokra egy zöld almát, egy-két szál sárgarépát, valamint tépkedj kisebb darabokra egy fej jégsalátát! Keverd össze a hozzávalókat, majd adj hozzá egy marék búzacsírát, végül locsold meg egy kevés fűszeres balzsamecettel vagy olívaolajjal! Ebből a finom ételből akkor is nyugodt szívvel ehetsz, ha éppen fogyókúrázol – hiszen a búzacsíra, valamint a zöldségekben és gyümölcsökben lévő rostok felgyorsítják az emésztésedet! A búzacsírában rengeteg B1-, B2- és B6-vitamin van, amely erősíti és táplálja a hajszálaidat, aktiválja a hajhagymáid anyagcseréjét, és szabályozza a faggyútermelést is.
vegetables
Ha nekem kellene rendbe rakni a hajam /sajna egyre kevesebb/ én inkább az intenzív hajregeneráló kúrát venném igénybe. Sipp-supp megvan hamar és tartós az eredménye. Persze csak ha fényes és élettel teli hajra vágysz! Forrás:gyogyline.hu