GYIK-Gyakran Ismételt Kérdések - Tatos Szalon
06-30-088-5261
GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések.

Be kell mennem az üzletbe, hogy időpontot tudjak egyeztetni??

Természetesen sokkal egyszerűbb és gyorsabb lehetőség a telefonon keresztüli időpont egyeztetés.

A másik, már nagyon sokak által használt és alkalmazott módszer, a Salonic online időpont foglalás által nyújtott kényelem.

Bármikor, bárhonnan lehetséges az időpontfoglalás a naptárainkba.

Kiválaszthatod a munkatársunkat, a szolgáltatást és az időpontot. Ha Neked így kényelmesebb, akkor ezt nyugodtan megteheted.

Mi történik, ha kések?

Bárkivel előfordul, hogy a megbeszélt időponthoz képest késhet. Mindenképpen kérem, hogy telefonálj nekeünk, hogy értesüljünk erről és a lehetőségekhez képest tudjuk azt orvosolni.

Az a célunk, hogy minden vendégünk elégedett legyen. Biztosan találunk megfelelő megoldást.

Mi történik, ha a Salonicon keresztül foglalok és nem megyek el?

Bárkivel előfordul, hogy a megbeszélt időpontban nem tud eljönni. Mindenképpen kérem, hogy telefonálj nekünk, hogy értesüljünk erről és a lehetőségekhez képest tudjuk azt orvosolni.

Ha semmilyen értesítést nem kapok akkor a következő alkalommal ha akár Salonicon keresztül, akár velünk egyeztetve foglalsz időpontot, akkor azt a kért szolgéltatás 50%-os felárával teheted meg.

Ha legalább 24-órával az időpont előtt kapunk értesítést, vagy lemondást nem probléma.

Az a célunk, hogy minden vendégünk elégedett legyen. Biztosan találunk megfelelő megoldást.

Mi történik ha lemondom az időpontot?

Keresünk másik időpontot. A Salonic időpont foglaló rendszerben is megteheted a lemondást is és az időpont módosítását is.

Kérem, hogy amennyiben kénytelen vagy időpontot lemondani, azt legalább a megbeszélt időpont előtt 24-órával tedd meg.

Kapok valamilyen emlékeztetőt a megbeszélt időpontról?

Igen!

Mindenképpen kapsz értesítőt az időpont lefoglalásáról emailben, valamint a lefoglalt időpont előtt 24-órával egy emlékeztető emailt, ezen kívül az időpont előtt egy órával SMS-emlékeztetőt is. Ha lefoglalt egy időpontot, akkor a rendszer egy órával a találkozónk előtt küld értesítést.

Hozhatok magammal képet megmutatni mit szeretnék?

Természetesen!

A kép nagy segítséget tud nyújtani nekümk abban, hogy mi az elképzelés. Sok esetben a kép segít eldönteni, hogy mennyire megfelelő az elképzelés. Ennek megfelelően tudjuk figyelembe venni a Te haj és arc típusod, valamint segíthet abban is, hogy mi a legmegfelelőbb a számodra.

Milyen gyakran érdemes vágatni a hajamból?

Hosszú hajat érdemes vágni, legalább minden 8-12 hétben, hogy elkerüljük  a haj töredezettségét és a hajvégek szálkásodását.

 

Középhosszú hajat érdemes vágni minden 6-12 hétben, hogy haja egészséges és szép maradjon.

Ha szereti a hosszú haját, akkor is érdemes minden 6-8 hetente vágatni.

 

Rövid hajat érdemes vágni minden 4-6 hétben, hogy tartsa a formáját. Ha növeszteni szeretné a haját, akkor érdemes hajat vágatni minden 6-12 hétben.

 

Milyen termékekkel dolgozunk?

Swarzkopf professional termékekkel dolgozunk.

Mi az ombre?

Az „ombré” francia eredetű melléknév, jelentése: árnyalt. A fodrászatban azért választották ezt a kifejezést, mert alapvetően a módszer alkalmazása után, ideális esetben a haj töve és a haj vége között 1-2 árnyalatnyi különbség van. Színátmenet, de inkább színárnyalat keletkezik. Általában a napszívta hatást kelti.

Miért érdemes választani? Miért ne otthon fogjunk hozzá?

Előnyei:

– ha még nem volt festve a hajunk és szeretnénk egy kicsit feldobni, de nem akarjuk az egészet festés alá vetni,

– a melírral és a más színnel való hajfestéssel szemben is előnyösebb választás, mert ugye ott is lenövés keletkezik,

– hullámos, egyenes hajban is egyaránt mutat, de a fonásokkal és tűzésekkel is felélénkíthetjük a frizura jellegét.

Hátrányai:

– ha már egyszer elkészült nem nagyon lehet visszafesteni, színezni, hiszen akkor egybe kell festeni az eredeti haj, legyen az akár festett, akár natúr haj, később fakulás várható. A legbiztosabb ha lenövesztjük. Viszont ha valaki jól választ és jól el van készítve, nem lehet megbánni.

Véleményem szerint az ombre hajfestés technikáját otthon megkockáztatni, házilag, saját kézzel felelőtlenség. Csak a fodrász keze és tudása valamint a szalonbéli körülmények azok, amivel lehet garantálni az eredmény minőségét. A youtube-on számtalan tutorial videót lehet találni,  de felhívnám mindneki figyelmét, hogy nem csak a módszer helytelen, hanem a kidolgozása, és a haj felmérése is. Nem lehet mindenfélét rákenni a hajunkra csakúgy. Következzen tehát miről kell tárgyalnunk a fodrásszal a lépések sorozata előtt.

Forrás: simplebeauty.blog.hu

 

 

Mi a Balayage?

A Balayage egy hajfestési technika.

A balayage egy hajfestési technika, amelynek célja természetesen ható, lágyan átmenő színárnyalatok létrehozása a hajban. Ez a módszer eltér a hagyományos fóliás melírozástól. A balayage során a festéket kézzel, szabadon, ecset segítségével visszük fel a hajra, így a hatás sokkal természetesebb, mintha a hajszín a napfény hatására világosodna.

A folyamat lényege, hogy a hajfesték nem egyenletesen kerül felvitelre, hanem véletlenszerűen, hangsúlyozva a haj természetes mozgását és textúráját. Ezáltal a színek lágyan olvadnak egymásba, anélkül, hogy éles határvonalak keletkeznének. A balayage technika alkalmazható bármilyen hajszínre, legyen az világos vagy sötét, és különösen alkalmas a hosszabb hajon.

Ez a technika kevésbé karbantartásigényes, mivel a növekedés miatt keletkező gyökérhatár nem lesz olyan feltűnő, mint a hagyományos melírozásnál. Emiatt a balayage ideális választás azok számára, akik hosszabb időközönként szeretnének csak frissíteni a hajszínüket.

Mi az Airtouch technika lényege?

Az Airtouch technika egy modern hajfestési módszer, amely a haj szálainak levegővel történő szétválasztásán alapul. A folyamat során a fodrász egy hajszárítót használ, hogy a kiválasztott tincseket a többi hajtól elkülönítse. Ezután csak a szétválasztott tincseket festi vagy világosítja.

A lényeges jellemzői az Airtouch technikának:

  1. Természetes hatás: A technika lehetővé teszi, hogy nagyon természetes, lágy átmeneteket hozzon létre a hajban.
  2. Pontos Színválasztás: Csak a kiválasztott tincsek kerülnek festésre, így a fodrász nagyobb ellenőrzést gyakorolhat a végeredmény felett.
  3. Kíméletes a hajra: Mivel kevesebb haj kerül festésre, ezáltal kevésbé terheli meg a haj szerkezetét.
  4. Hosszabb időközök a festések között: Az Airtouch technikával készült frizurák hosszabb ideig megőrzik szép megjelenésüket, ezáltal ritkábban van szükség utókezelésre.

Összességében az Airtouch egy kifinomult technika, amely különösen alkalmas azok számára, akik természetes megjelenésű, de mégis látványos hajszínt szeretnének, minimális károsodással.

Mi a Babylight?

 A Babylight festési technika egy finom, természetes hatású hajfestési módszer, amely során apró, nagyon vékony tincseket világosítanak ki. Ez a technika a haj színének lágy, alig észrevehető árnyalatbeli változását eredményezi, ami hasonlít a kisgyermekek napfénytől természetesen kivilágosodott hajára, innen ered az elnevezése, „babylight”.

A babylight festés fő jellemzői:

  1. Finomság: A kiválasztott tincsek nagyon vékonyak, ezáltal a festés rendkívül finom és természetes hatású lesz.
  2. Természetesség: A végeredmény olyan, mintha a haj természetesen, a napfény hatására változott volna.
  3. Egyenletes Eloszlás: A festett tincsek egyenletesen eloszlanak a hajon, ami egyenletes és természetes hatást kelt.
  4. Alkalmazkodó: A babylight technika minden hajszínhez és típushoz alkalmazkodik. Különösen jól mutat finom és vékony szálú hajon.
  5. Karbantartás: Mivel a festett tincsek nagyon vékonyak és természetes hatásúak, a haj növekedése kevésbé lesz feltűnő, így ritkábban szükséges a frissítésük.

Összességében a babylight egy nagyon népszerű technika azok számára, akik finom, alig észrevehető világosítást szeretnének, ami mégis friss és modern megjelenést kölcsönöz a hajnak.

Lehet parkolni az üzletnél?

 Igen!

Sajnos az elmúlt időszakban minden eddigi szabad parkolási lehetőség megszűnt, de az önkormányzatunk lehetővé tette, hogy fizetős parkolóhelyeket vehessünk igénybe a környékén! Az üzlet előtt szokott lenni üres hely, de mivel ezek a társasházhoz tartoznak nem minden esetben. tehát ha autóval érkezel kérlek indulj időben, hogy időben érkezz!

Elérhetőségeink:

Nyitvatartási időben hívható telefonszám:
+36300885261
Email: tatos.levente/kukac/gmail.com
4024-Debrecen, Rákóczi utca 24.

Nyitvatartás:

IMG 600 depositphotos bgremover

https://www.tatosszalon.hu. | tatos.levente/kukac/gmail.com | Tatos Levente: +36/harminc/9558463

Minden jog fenntartva © 2023. | Tatos Levente

Jogi nyilatkozat