Vidal Sassoon - Tatos Szalon
06-30-088-5261

Tavaly olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, miszerint

Tartalom jegyzék

Sassoon

leukémiában szenved.

Sassoon 1927. január 19-én született Londonban. Már 14 évesen fodrászsegédként dolgozott, de első önálló szalonját csak 26 évesen nyitotta meg.


Az 1960-as években általa elindított új hajvágási és frizuraalkotási módszerek forradalmasították az egész szépségipart. Neve egyet jelentett az egyszerű, elegáns, de nagyon kreatív és precíz vágással, a merész átmenetekkel és egyedi formákkal. Az egyenes formák ellenére természetes frizurák nagy előnye a könnyű formázhatóság volt, a megújult rövid haj, majd a bubifrizura hatalmas siker lett.

Sassoon leghíresebb „áldozatai” között olyan nevek szerepeltek, mint a derékig érő hajától egy merész vágással megszabaduló Mia Farrow, a hatvanas évek egyik szexszimbólumának számító Nancy Kwan színésznő és a csontsovány modell, Twiggy.

A modern fodrászat mesterének kikiáltott Sassoon nem csak a vágásban hozott újat: ő volt az, aki a hajápolási termékek piacát milliárdos iparággá fejlesztette. Nevére egy egész iparág épült, fél évszázad alatt Sassoon a professzionális hajápoló és hajformázó ipar vezetőjévé lépett elő.

A Vidal Sassoon szalonok és termékek sikere máig töretlen, a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb hajápolási és fodrász márkájaként ismertek.Vidal Sassoon 2012.05.09.-én meghalt.
Forrás:HVG

Csak egy kis érdekesség!
Franyó bá’!
Ki is volt Franyó, egyik legkiválóbb fodrászunk?
Kőszegi Ferenc
Franyo
Ötvenöt éves volt, amikor a legnagyobbtól, Sassoon mestertől tanulta a Sassoon vágástechnikát.

Ez a kis történet róla szól:
Mint ahogy azt kiszámoltad, 1974-ben tanulta a nagymestertől ezt a világhíres

Sassoon

vágástechnikát. Akkoriban egy egyszerűnek mondható sima női vágás szárítás 15-25.-Ft.-volt. Franyó bá’ /személyesen is találkoztam vele néhány alkalommal/ akkoriban 150-250.-Ft-ért vágott hajat a hölgyeknek. Ő teljes mértékben bebizonyította ennek a vágástechnikának az életképességét és akkori divathódítását, ugyanis azoknak a hölgyeknek, akiknek akkoiban így vágta le a haját nem kellett annyit foglalkozni vel. Reggel csak megrázta egy kicsit a haját és szépen vissza állt az eredeti formába.